torsdag 26 mars 2015

Test av tändstål

Har hårdtestat två av mina tändstål i dag. Det ena köpt på Biltema och kostade 49 kronor och är det som har orange "huvud" på bilden. Det andra köpt är på Aliexpress och kostade 1.44 USD vilket blir väl något i stil med 12 kronor och är det som har svart "huvud".

Redan från första gången blev jag missnöjd med Biltemas tändstål då själva stålet direkt lossnade från "plasthuvudet". Efter att jag bankat fast det hjälpligt provade jag att tända några fina bitar av näver, men det tog sig inte och efter åtta försök så avbröt jag. Jag har provat det flera gånger och det har alltid varit lite svårt att få igång en eld med det.

Sen blev det till att prova tändstålet från Kina och Aliexpress. Måste erkänna att jag från början var väldigt skeptisk, men det kostade så pass lite och frakten var gratis så jag tänkte att det kunde vara kul att testa. Tändstålet är uppbyggt på ett lita annorlunda sätt, huvuddelen av staven är av magnesium som man kan skrapa av, sedan finns en mindre stav tändstål inlagd i den större magnesiumstaven. Först skrapar man av lite magnesium och sedan drar man på tändstålet och jag har sällan behövt dra så många gånger som tre för att få eld.

Sammanfattningsvis, Biltemas tändstål var en besvikelse, det får hamna i soporna. Tändstålet från Aliexpress var en positiv överraskning och två till är beställda. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar